Maj 2019
Maj 2019
Norra Spanien
Upplev Rioja - magisk natur och kultur

Varför inte göra en något annorlunda semester i sommar? Skippa de trånga stränderna och de farliga turistfällorna i södra Spanien, åk istället norrut och upptäck ett annat klimat, med annan kultur men med lika mycket sol! 


 
Varför inte göra en något annorlunda semester i sommar? Skippa de trånga stränderna och de farliga turistfällorna i södra Spanien, åk istället norrut och upptäck ett annat klimat, med annan kultur men med lika mycket sol!

Rioja ligger i nord östra delen av Spanien, inte långt ifrån Bilbao där det välkända Guggenheimmuseet ligger. Rioja är ännu en relativt oupptäckt region i Spanien då de flesta turister länge har valt att resa till de södra delarna. Men på senare tid har det allmänna intresset för att resa till mer unika platser vuxit sig större och större. Här lagas välsmakande tapas som du kan skölja ner med eleganta riojaviner som produceras här. De traditionella byarna och vackra vyerna blandas med modern arkitektur. Så om du har intresse för natur, kultur, goda viner och äkta spansk mat är detta rätt ställe för dig.
Det finns flera sätt att besöka regionen Rioja beroende på vem du är och vad du gillar att göra. Besök en destination för avkopplande semester, ta bilen och åk på roadtrip eller sätt dig på en cykel mellan de olika byarna. Nedan kan du läsa mer om de rekommenderade rutterna och platserna värda ett besök.Ezcaray
Beläget vid ”Sierra de la Demanda” bergen och omringat av floden ”Oja” är denna gamla by ett perfekt ställe för dig som söker lugnet och gillar att omringas av natur. Aktiviteter som bergsvandring, cykling och skidåkning hör till det populäraste likasom god mat och smakrika viner.

Haro – Vinstaden
Värt ett besök för vinälskaren! Haro är känt för dess kvantitativa och kvalitativa vin producering. Här finns mängder av vingårdar som du kan besöka samt ett vinmuséum. Den 29 Juni hålls den årliga ”La batalla de vino”, en tävling som går ut på att kasta tusentals liter av vin på motståndarna! Om du inte bara vill dricka vin i Haro så har staden även mycket historia att bjuda på.

San Vicente de la Sonsierra
Denna fantastiska by är vacker som en tavla. Djupa dalar och höga berg möter fantastisk natur och skimrande vatten. Avnjut en lunch i solen eller besök tapasbarerna framåt kvällen, och är du intresserad av historia så har San Vicente mängder av vackra byggnader och gamla kyrkor som du kan besöka.

Laguardia

I hjärtat av Rioja regionen finner du den fantastiska byggnaden ”Ysios”, en vinkällare som kommit att blivit känd för sin design. Den har fått sitt namn efter två Egyptier, Isis och Osiris som hade en nära relation till viner. För att uppleva underbar natur, besök naturreservatet ”Las Lagunas” som består och omringas av stora floder.
Du kan även bo på hotellet Marques de Riscal signerat Frank Gehry, samma man som designat Guggenheimmuseet.Lagrono – ”huvudstaden”
Välkommen till Rioja´s huvudstad som är centrum för vinhandel och producering av olivolja. Befolkningsantalet i Lagroño ligger på ca 150 000 vilket gör denna lilla stad till en av de större i denna region. Här finns mycket historia, restauranger, barer, shopping och många aktiviteter. Åk hit om du söker lugnet men ändå vill ta del av lite stadsliv.

Bilbao 
Som sista destination presenterar vi Bilbao, och vi vet alla vad det kännetecknas av – Guggenheimmuseet. Dess fantastiska arkitektur tar mycket fokus när du besöker staden, staden i sig är vacker, fridfull men ändå full med saker att göra. Detta är en bra utgångspunkt för dig som gillar att bo där det finns caféer runt hörnet och barer öppet långt in på natten men ändå gillar djur och natur då det inte är långa avstånd till närliggande byar eller platser där du kan njuta av friluftsliv. Gillar du shopping kan Bilbao även bjuda på det!
Har du lyckats bli övertygad om ett annat semesterval i år? Eller var du redan inställd på detta? Vare sig du väljer att besöka en destination eller ta dig igenom alla så kommer du garanterat kunna njuta och slappna av bland frisk bergsluft och härlig natur blandat med lokalproducerade viner och maträtter.
Att ta dig till norra Spanien är enkelt och går fort. Nästan alla flygbolag tar dig till Spanien idag, var än ifrån du åker. Spana in Expedia.se för resor till Spanien, det erbjuder ett stort urval av olika flygbolag och destinationer.

Trevlig sommar! 

(C) Copyright 2009, all rights reserved
Spanien Magasinet