2 röster *********
Fakta om Sierra Nevada
Priser
Köpenhamn-Málaga, från 800 kronor med Transavia. Stockholm-Málaga från 1.000 kronor med Norwegian. Hyrbil Euro Casa Car 135 euro för en vecka. Boende på lägenhetshotellet Edf Gorbea (byggt 2007 och med skön golvvärme) 210 euro för tre personer med två övernattningar. Under veckosluten är det mycket folk i Sierra Nevada varför vardagar rekommenderas.

Liftpriser
Liftsystemet håller hög klass. Här finns kabinbana, äggliftar och snabba stolsliftar. De få släpliftar som finns är samtliga korta och odramatiska.
Priserna varierar, för vuxna dagkort från 32,50 till 40 euro beroende på låg- eller högsäsong. Barn och pensionärer från 19,50 till 24 euro. Fråga alltid efter rabatterade priser. Det finns mängder av ställen för uthyrning av utrustning. Det lönar sig att ta tid på sig och fråga sig fram. Kvalitén kan variera hos uthyrarna.

Åk utför i Madrid
En timmes bilresa från huvudstaden så hittar du skidåkning på cirka 2.300 meters höjd. Du kan kombinera charmen med staden med nöjet att glida på snön och njut av den vackra naturen i bergskedjan norr om Madrid. Och bara 115 kilometer från Madrid ligger skidorten La Pinilla i Cerezo de Arriba i Segovia.

Längdskidåkning
I Sierra Nevada-fjällen kan du praktisera längdskidåkning. I Monachil finns ett spår på fyra kilometer. Men bästa längdskidåkningen hittar du i Puerto de la Ragua i Laroles som också ligger i Sierra Nevada. Här mäter spåret 17 km.

Svenska skidframgångar
Svenska alpina stjärnor har genom åren skrivit in den sydspanska skidbyn i historieböckerna.
I Sierra Nevadas pister avgjorde Tärnaby-sonen Ingemar Stenmark världscupen 1977 genom seger i storslalom före Klaus Heidegger och Franz Klammer bland annat. I alpina VM 1996 tog Pernilla Wiberg guld i både slalom och i kombinationen samtidigt som Patrik Järbyn blev silverman i super G.
Och i mars 1999 placerade sig Anna Ottosson som silvertjej i storslalom då världscupfinalerna avgjordes i den spanska södern.Kommentera

Här kan du ge dina upplevelser av skidåkning i Sierre Nevada eller Spanien

Namn:


Skriv här:


E-mail (blir ej publicerat):Vänligen fyll i säkerhetskoden(C) Copyright 2009, all rights reserved
Spanien Magasinet